Vi i MAIK har utviklet et helt nytt API som gir strømselskapene et langt bedre tilbud for kundene sine. Nå er et telefonnummer alt som trengs for å bestille strøm.

En effektiv løsning for bestilling av strøm

Kundene er helt digitale, og det stilles stadig tøffere krav til effektive løsninger. I en travel hverdag er det ingen som har lyst eller tid til å kaste bort dagen på et skjema for strømbestilling, som attpåtil ender i en frustrerende og endeløs jakt etter målernummeret til sikringsskapet på hytta. 

Vi i MAIK forstår dette, og har derfor utviklet et API som gjør kundens strømbestilling så enkel som overhodet mulig. Ved å kun taste inn et telefonnummer kan kunden la systemet hente ut informasjon som adresse til alle hus og hytter, målepunktID og informasjon om kunden har elbil. 

Enkelt, raskt og smidig

Vårt API Power Onboarding gjør det både enklere og raskere for nye kunder å registrere seg som strømkunde. APIet henter informasjon fra blant annet folkeregisteret, telefonkatalogen, eiendomsregister, kjøretøyregister og fra Elhub. 

En slik automatisk registrering gjør at at kunden helt enkelt kan fullføre bestillingen uten problemer. Vi hjelper selvfølgelig også til med implementeringen av systemet, slik at alt fungerer som det skal. Vårt mål er at kunden skal oppleve at systemet spiller på lag med dem. 

Bestill strøm for boliger og hytter samtidig

Dersom en kunde har hytte eller flere boliger vil det være enkelt å velge hvilken enhet han eller hun ønsker å bestille strøm på. APIet vil gi kunden en oversikt over alle målepunkter som kan være aktuelle for en strømavtale. Han eller hun slipper å finne frem målepunktID og annen data for hver boenhet fordi systemet henter ut all nødvendig informasjon automatisk. 

Tilby ladeløsning for elbil

APIet vil også gjøre det langt enklere å gi kundene flere og bedre målrettede tilbud. Kan dere tilby lading for elbil vil løsningen være perfekt for dere. Ved å sømløst hente frem opplysninger om kunden har elbil vil man kunne tilby løsninger for elbillading dersom det er ønskelig. 

Slik fungerer det

Når kunden besøker strømleverandøren for å bestille strøm får han eller hun beskjed om å taste inn telefonnummeret sitt. Etter at kunden godkjenner at systemet kan innhente informasjonen, gjør APIet et søk i en rekke databaser. 

Etter at APIet har gjort ferdig søket blir informasjonen presentert for sluttkunden. Han eller hun kan så velge å redigere informasjonen før bestillingen fullføres. Power Onboarding ferdigstiller bestillingsskjemaet og gjør det klart for innsending til strømselskapet. APIet utfører så en kredittsjekk før det sømløst importerer kunden inn i kundesystemet ditt. 

APIet vil alltid gi brukeren oversikt over hvilken informasjon som hentes inn. Det er fleksibelt og kan implementeres både mot hjemmeside og app. APIet kan også enkelt integreres til flere systemer. Dette kan være aktuelt når dere har egne kunderegister som dere ønsker å gjenbruke. 

Kunden vil med andre ord få en langt enklere og bedre opplevelse rundt bestilling av strøm. Ved å hente ut en maksimal mengde informasjon fra en minimal innsats fra kunden, gjør MAIKs API Power Onboarding bestilling av strøm enklere, raskere og problemfritt. 

Ta kontakt i dag for mer informasjon og for hjelp til hvordan du kan implementere APIet.

Salgssjef: Arnt Myklebost
Markedssjef: Lars Hasselgård