Sammen med MAIK har vi fått en fremtidsrettet digital hverdag

Hvaler kommune og MAIK har jobbet sammen om vannmåling siden 2017 da kommunen skulle bytte til digitale vannmålere. Målet var å etablere gode og fremtidsrettede datatekniske løsninger, for at innbyggerne skal kunne faktureres basert på reelt vannforbruk. I tillegg gis kommunen mulighet til en mer optimal drift med en redusert lekkasjegrad og bedre kontroll. 

 – MAIK AS har vært en aktiv deltaker i vårt vannmålingsprosjekt. De har forstått våre behov og våre målsettinger med prosjektet, altså hva vi ønsker å oppnå, sier daglig leder i VA Hvaler kommune, Jan Aspheim.

 – Sammen med MAIK AS har vi utviklet god visualisering basert på datatrafikk fra vannmålere til vår datasentral. Dette gir oss en god oversikt over det private vannledningsnettet både med tanke på vannforbruk og avvik.

MAIK AS har sammen med Norkart lagt til rette slik at dataene nå er tilgjengelige gjennom Norkarts åpne APIer. Dette muliggjør blant annet bruk av Norkarts «Min side»- funksjonalitet for kommunens innbyggere, og avgiftsproduksjon basert på innbyggernes løpende reelle vannforbruk.

– Vi er godt fornøyd med vårt samarbeid med MAIK AS. De har løftet våre data frem og hjulpet oss i vår digitaliseringsprosjekt for Vann- og avløp. Vi oppfatter MAIK som kunnskapsrike og fremtidsrettede, og vårt samarbeid er preget av engasjement og interesse.

– Vi kan trygt anbefale MAIK som en samarbeidspartner for utvikling av en fremtidsrettet ny digital hverdag, sier Aspheim.