Oops...
Slider with alias kurs9 not found.
Oops...
Slider with alias kurs10 not found.

Oops...
Slider with alias artikkel5 not found.
Oops...
Slider with alias artikkel6 not found.
Oops...
Slider with alias artikkel7 not found.
Oops...
Slider with alias artikkel8 not found.
Oops...
Slider with alias artikkel9 not found.
Oops...
Slider with alias artikkel10 not found.

Skreddersydde dashbord

Stadig flere får øynene opp for MAIKs
skreddersydde digitaliseringsplattform.

Med mål om alltid å finne den riktigste og mest kostnadseffektive løsningen for kunden, implementerte MAIK i 2019 en digitaliseringsplattform – Askeladden. Det har en rekke bedrifter hatt god nytte av.

Fagansvarlig

Syed Fida Ul Hassan
Mobil: 918 04 393

Fagansvarlig

Syed Fida Ul Hassan
Mobil: 918 04 393

Flere kunder har begynt å bruke denne plattformen, og MAIK fortsetter å videreutvikle den med nye tjenester og muligheter.

Vi streber etter å finne den mest riktige, beste og kostnadseffektive løsning for hver kundes behov og problemstilling. Askeladden er helt klart en brikke i dette, sier IT-sjef Syed Fida Ul Hassan.

Myk start på effektiv digitalisering

Det å investere i en fullskala digitalisering kan være en kostbar affære. Bare lisenskostnaden på roboten stopper mange i å starte med robotisering av arbeidsprosesser selv om de har stort behov for å frigjøre ressurser fra rutineoppgaver til mer krevende og kreative oppgaver.

MAIKs strategi bak digitaliseringsplattformen løser denne utfordringen for kundene. Her går MAIK i forveien og tar de tunge investeringene. Når en kunde tar i bruk en digital tjeneste så betaler de kun for hva de bruker og slipper å dra med tunge lisens- og driftskostnader.

Når en kunde har tatt i bruk mange nok tjenester og ønsker å ta styring selv, så kan de «ta over» tjeneste fra MAIK over til sin egen drift og lisens. Det gir kundene en mulighet til en «myk start», hvor de fra et tidlig tidspunkt kan være med på digitaliseringsløpet, forklarer Hassan.

Her kan du se noen eksempler på dashbord.
Skreddersydde løsninger

Han forklarer videre at digitaliseringsplattformen brukes til alt fra å dele data mellom fagsystemer, til å bygge datasjø, forenkle utfordrende dataflyter, og aller viktigst – dashbord og rapportering.

Vårt mål er ikke å applisere generiske løsninger fra IT-verden. Det er ikke slik at alt skal passe etter én formel og arkitektur. Vi skreddersyr løsninger etter hva kunden faktisk har behov for, understreker han.

Ettertraktet spisskompetanse

Det er på ingen måte mangel på konsulenthus som tilbyr IT-tjenester. Til tross for dette får stadig flere øynene opp for MAIKs digitale tjenester. IT-sjefen mener selskapets spisskompetanse på energibransjen er hovedårsaken til dette. MAIK har spesialisert seg på digitalisering for energiselskaper og vannmåling for kommuner.

Vår unike posisjon er at vi kjenner bransjen, dens behov og utfordringer. Vi har levert både MAFI- og konsulenttjenester siden 2003. Dette gjør vår tilnærming til problemstillinger en smule annerledes enn tradisjonelle IT-leverandører, sier han.

Trygt og velprøvd

Hassan trekker også frem at MAIKs visjon er å bli kundenes foretrukne digitale partner og MAFI-leverandør.

Vi ønsker å bistå dem i å lykkes med å så raskt som mulig skape forretningsverdi for virksomheten, sier han.

I dette arbeidet står trygge og velprøvde metoder sentralt. MAIK benytter nemlig velkjente og velprøvde skyløsninger, som Microsoft Azure, Amazon Web Services og Elasticsearch, som komponenter i sin digitaliseringsplattform og dashbordløsning.

Dette gir kundene våre moderne, sikre og robuste plattformer å bygge løsninger på. I kombinasjon med vår sterke kompetanse har dette naturligvis stor verdi for kunden.

Ta kontakt!

Ønsker du å høre mer om hvordan MAIK kan bistå dere, er oppfordringen klar:

Ta en uforpliktende prat med oss. Fortell oss om deres digitale behov, uansett hva de måtte være. Vi gir dere råd og anbefaler mulige løsninger og ikke minst strategier vi mener vil være effektive for nettopp dere, sier han og fortsetter.

Digitaliseringsplattformen Askeladden:
  • Få fagsystemene til å dele data og å «snakke sammen»
  • Sammenstille data fra forskjellige fagsystemer
  • Berike data med andre kilder
  • Gjør det enklere å bytte ut fagsystemer
  • Robotisering av arbeidsprosesser
  • Rapportering på tvers av fagsystemer
  • Moderne skreddersydde dashbord for styre, ledergruppe, avdelinger og helt ned til enkelte team. Koble til tjenester og moduler fra Azure, Amazon og Google

Vi har bred kompetanse og lang erfaring innen IT og energi, og vi har helt siden 2003 levert dette spesifikt for energibransjen. Det håper og tror vi gjør oss til en god sparringspartner og rådgiver, avslutter Hassan.

Kontakt oss for mer informasjon.

Send oss din forespørsel og vi vil komme tilbake til deg innen kort tid.